Hoe geven we jouw loopbaan als event manager een vliegende start? Onze overtuiging is dat de combinatie van praktijk en theorie als versneller werkt. We kunnen je hoofd vullen met modellen, checklists en draaiboeken, maar je moet ook in praktijk meemaken wat er op evenementen zoals gebeurt. 

Vergelijk het maar met muziek, met sport of desnoods koken. Je wordt beter naarmate je de opgedane kennis vaker in praktijk brengt. Oefening baart kunst. Er is zelfs een theorie die stelt dat je 10.000 uur praktijkervaring nodig hebt om expert te worden. Dat zou blijken uit onderzoek onder violisten en pianisten. Nou heb je ook aanleg en begeleiding nodig, dus al die uren zijn geen garantie dat je ooit gaat excelleren. Een goede leermeester telt ook mee.

We zien het bij mensen die meedoen aan de online trainingen voor Smart Event Manager. Die hebben vaak al wat praktijkervaring. Dat motiveert om meer te willen, verder te gaan, het vak beter te leren kennen. Je begint in een ondersteunende positie en je groeit door naar een leidende rol. Eerst bij kleinere evenementen en later bij grotere happenings.

Het belang van praktijk is ook een reden waarom we bemiddelen voor tijdelijke jobs, projecten en vast werk. Maar je kan ook aan de slag als vrijwilliger of stagiair. Help mee bij een evenement in je eigen omgeving, meld je aan als vrijwilliger op een groot festival. Kijk eens achter de schermen en leer, leer, leer! Dat draagt allemaal bij aan jouw 10.000 uur op weg naar expertise.