Elzenveld – Antwerpen

Elzenveld

Een paar jaar geleden waren we op zoek naar een congreslokatie in Antwerpen. De zoektocht leidde naar Elzenveld, een voormalig kloosterziekenhuis in het centrum van de stad. Aansluitend op het Sint Elisabeth Gasthuis met al zijn parkeervoorzieningen. In het klooster bevond zich een ziekenzaal waar de pastoor vanaf een balkon de zegen kon geven aan de bedlegerige dames. Angst voor besmetting of overdreven kuisheid?

Tijdens de rondleiding kwamen we ook enkele kamers en studio’s tegen die in het voormalige klooster beschikbaar gemaakt waren voor gasten. De prijzen van die kamers waren opvallend laag. Op de vraag waarom er niet wat actiever reclame werd gemaakt voor deze hotelvoorzieningen, antwoordde de manager van het congrescentrum: “Dan gaat iedereen er gebruik van maken.” Welkom in Absurdia!

De congres- en hotelvoorzieningen worden deze zomer opnieuw in de markt gezet onder de naam Botanic Sanctuary Antwerp. Wanneer hopelijk alles weer een beetje open gaat. Het hotel krijgt 109 kamers, in het klooster zijn negentien zalen en vergaderkamers beschikbaar. Het complex telt bovendien vier restaurants waarvan er drie Michelin-vaardige koks hebben. Het lijkt erop dat het koopjestijdperk voorbij is.

https://www.youtube.com/watch?v=f2jn4WnTkqA&feature=emb_logo