Op zoek naar een drinkbaar geschenk kwam ik op de blog uit van foodwriter Meneer Wateetons. Dat is een kantoormeneer die voor zijn plezier over eten is gaan schrijven. In boeken, tijdschriften en online. Vandaar de naam Wateetons, want dat is een mooie domeinnaam voor een website. En daar is een mooie blog-business uit ontstaan.

Wateetons is een waar eenmansimperium, want meneer verkoopt ook t-shirts en keukenschorten, ingrediënten voor worst en zelfs starter-culturen voor oa sojasaus. Een heer met passie, maar toch ook veel verstand van smart marketing. Kijk eens naar alle grafische vormen op die sites en shirts. Dat is met liefde gedaan.

slacht-workshopWateetons Workshops

Onderdeel van het Wateetonsaanbod zijn ook workshops. Die vinden grotendeels plaats in de boerderij van Boergondineren vlakbij Amsterdam, maar hij komt desgewenst ook op locatie. Daar leer je worst of paté bereiden, fermenteren of roken, en zelfs dranken maken. Zulke workshops zijn ook leuke cadeautjes voor verwende bekenden, vandaar dat er cadeaubonnen verkrijgbaar zijn.

Het label Wateetons viert dit jaar zijn tiende verjaardag, dus nieuw is dit initiatief allesbehalve. Maar voor aankomende event-meneren en -mevrouwen is die eetzaak wel een bron van inspiratie. Hoe maak je van een liefhebberij een lopend bedrijf? Begin gewoon met worst en deel dat met de wereld. Zo doe je dat!