Volgens mij bloeit er iets moois tussen vloggers/bloggers en events. Wordt het een one-night stand of heeft de verkering duurzame kracht? Ik geloof sterk in de combinatie. Vloggers/bloggers zijn influencers en die hebben fans, followers en belangstellenden. Dan heb je dus meteen een publiek voor een evenement. Een happing. Een meetup. Een get-together. Die je zelf organiseert of samen met sponsors en andere partners.

In het drukwerk-tijdperk zeiden ze altijd: een evenement is een advertentie in 3D. Nou kunnen we roepen: een event is een vlog in de ruimte. Dat snappen ze ook bij de RAI want die organiseren al twee jaar een Influencers Plein op hun Huishoudbeurs. Influentials hebben zelfs een eigen vakbijeenkomst. Het Influencers Marketing Event op 11 september in De Fabrique te Utrecht.  Opmerkelijk dat daar ook sprekers optreden van de sponsors Sanoma, TMG en Endemol-Shine Beyond (ondoenlijk als bedrijfsnaam, doe mij maar Time Warner).

De grote mediabedrijven zien blijkbaar toekomst in samenwerking met influencers. Sanoma heeft zijn HUB, Endemol ontwikkelt formats met influentials (zoals eDivisie voor de Eredivisie) en TMG toont interesse in samenwerking met micro-influencers. Micro? Dat lijkt me niet echt een motiverend begin van een samenwerking. “Voor jou als micro-influencer heb ik een micro-deal in gedachte voor een micro-vergoeding…”

Mijn suggestie: leer zelf events op te zetten. Zo ingewikkeld is het niet. Als je aanhangers hebt, vinden die het vast een goed idee om ook eens bij elkaar te komen. Een demo bij te wonen. Met eigen ogen te zien, met eigen oren te horen, met eigen neus te ruiken, met eigen handen aan te raken. Wordt een event-influencer!

Hoe? Dat leren we je bij SEM…

Op quote-safari tijdens Nima Marketing Day 2018