Event managers zijn vaak vliegende keepers: ze flapperen van het ene naar het andere evenement. Ben je toe aan een eigen nest, aan je eigen accommodatie: denk dan ook eens aan een oude kerk. Er is namelijk een overschot.

Kerken zijn gebouwd voor bijeenkomsten. Er is gezongen, er is gevierd en er is getreurd. Het zijn gebouwen waar menig emotie gedeeld is, en vele boodschappen zijn verkondigd. Ideaal dus als evenementenlocatie. De firma Reliplan in Amsterdam is gespecialiseerd in het makelen van religieuze gebouwen. Ze helpen niet alleen de eigenaars hun pand te verkopen, maar ze staan de koper desgewenst ook bij in de herbestemming.

Dit voorjaar is in de aanbieding een kapel van de Boldershof in Druten (Gld), in het land van Maas en Waal. Geen klein kapelleke, maar een gerenoveerde kerk bij een voormalig klooster. In dat gebouw vinden we een hal van 178m2 met podium en daaronder een souterrain met een tweede grotere zaal! En dan ook nog een woning voor de beheerder, met tuin. Gebouwd in 1914 en recent met smaak gerestaureerd. De verkoper heeft zelfs een aparte website laten maken.

Het is wel een beetje rare uithoek in Nederland, daar in het rivierengebied. Bezoekers moeten bij Tiel de Waal over en dan binnendoor naar dit dorp aan de rivier. Er vaart ook een voetgangspontje en dankzij de nieuwe Veerdam kunnen bezoekers ook per boot aangevoerd worden. Alleen de paardentram ontbreekt nog.