We gaan graag op pad om nieuwe ideeën op te doen voor bijzondere eventlocaties. Dit keer belandden we in Marrakesh in Marokko. Wat een geweldige plek zeg, we keken onze ogen uit. Marrakesh is vanaf Eindhoven 3,5 half uur vliegen. Bij aankomst op de luchthaven waan je je bijna in Dubai (iets verder doorvliegen). Modern, groots opgezet en erg strak geregeld. Echt een feest.

Als je net gearriveerd bent, is het prettig als je wordt opgehaald door de eigen chauffeur van je hotel. Zodra je de deuren doorgaat wordt het druk en chaotisch, dus is het prettig als je wordt opgepikt met een herkenbaar naambordje.

Marrakesh is inmiddels een mooie mix van oude cultuur en moderne accenten. Er zijn veel bijzondere plekken te vinden. Binnen en buiten in de stad. Voor een eventlocatie met een wat groter gezelschap zou ik er voor kiezen om buiten de stad te verblijven. Een aantal hotels hebben moderne faciliteiten tegen een vaak nog gunstige prijs. Alles onder één dak. 

Hotels met prima voorzieningen voor events zijn:

Palmeraie Palace – 325 kamers – 28 meetings rooms en in total 5900 sq ft aan meeting space

Four Seasons – 141 kamers – 2000 sq ft aan meeting space.

Les Deux Tours – is een hidden gem als hotel. Niet voor grote groepen maar wel heel intiem voor als je wat bijzonders zoekt.

Aanrader: organiseer een middagprogramma in de medina (oude binnenstad) en zoek daar de souks (markten) op. Gebruik vervolgens de vele heerlijke dakterrassen om in de late middag lekker uit te blazen. Paleizen zijn er te kust en te keur, dus ook voor je avondprogramma is er zeker wat te vinden.

Have fun! Ester