Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt horen als je op een gelegenheid arriveert. Met de feestdagen in aantocht, kerstdiners, borrels, oud – en nieuwvieringen vliegen de dresscodes je wellicht om de oren. Maar hoe zit het ook alweer? Welke dresscodes zijn er en wat verstaan we daar ook alweer onder?

We zetten graag een aantal feestelijke dresscodes voor je op een rijtje, zodat jij vol confidence kan arriveren op je feestelijke gelegenheid! Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij je comfortabel voelt in je outfit, dus kies iets uit wat bij je past qua look & feel.

→ Avondkleding
Dit is een vrij formele dresscode. Mannen dragen een kostuum of smoking en vrouwen zijn gekleed in een lange avondjurk of mantelpak.

→ Black tie
Mannen kleden zich in een zwarte smoking met wit hemd en vrouwen kunnen kiezen uit een cocktailjurk of lange avondjurk.

→ White tie
De meest formele dresscode die er is. Vrouwen dragen een lange galajurk met lange handschoenen en de mannen kleden zich in een rokkostuum.

→ Casual chic
Draagbare kleding met een chic detail. Je combineert dagelijkse kleding met een kledingstuk dat net iets netter is. Voorwaarde is dat de kleding er verzorgd uit ziet.

→ Tenue de Ville
Mannen kiezen voor een kostuum en vrouwen dragen een mantelpak of geklede jurk. → Cocktail Vrouwen dragen een jurk die zowel vrouwelijk is en klasse uitstraalt. Er mag “uitgepakt worden”. De mannen dragen veelal een donker pak.

→ Feestelijke kleding
Het hoeft niet zo formeel, maar het is wel belangrijk om er verzorgd uit te zien. De kleding van de vrouwen loopt uiteen van cocktailjurk, maxi dress tot aan een jumpsuit. De mannen dragen een net pak, overhemd of pantalon.

Enjoy your holidays!