Voor zelfstandigen zijn trainingskosten een aftrekpost, voor veel werknemers is het een recht: het persoonlijk ontwikkelbudget. Ongeveer 1,3 miljoen werknemers hebben nu al, via cao-afspraken recht op een individueel ontwikkelbudget. Maar lang niet iedereen maakt daar gebruik van of kan daar gebruik van maken. Veel budgetten worden niet benut. En dat is zonde!

STAP-budget

Wist je trouwens dat de overheid in 2020 het STAP-budget introduceert? Het STAP-budget is een budget dat beschikbaar wordt gesteld in het kader van de Stimulering Arbeidsmarkt Positie, waarmee werkzoekenden en werknemers zichzelf kunnen blijven ontwikkelen om een meerwaarde te blijven vormen op de arbeidsmarkt. De overheid vindt het belangrijk dat mensen worden gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen. Ieder jaar zal de overheid een bedrag van € 1000,- ter beschikbaar stellen voor mensen die tot de beroepsbevolking horen. Dit bedrag wordt ook wel het STAP-budget genoemd. Het aanvragen van een STAP-budget kan digitaal worden gedaan. Mensen die een dergelijk budget willen ontvangen kunnen via een website van de overheid aangeven voor welke opleiding ze een STAP-budget zouden willen ontvangen. De implementatie duurt waarschijnlijk een jaar, dus nog even geduld!

SEM’s Online Academy

Maar….goed nieuws! Je hebt nog een paar weken om je ontwikkelbudget voor 2019 te besteden. Een goede aanleiding om deze laatste weken van 2019 nog eens goed te kijken naar het aanbod in SEM’s Online Academy.

Zo starten we 20 januari met de online training Basis Event Management en de online training Advanced Event Marketing. Daarnaast kun je je aanmelden voor onze training SEM’s Event Management en Online Tools.

Maak in de laatst weken van dit jaar een keuze, meld je aan via www.iamsem.nl en profiteer in 2020 van het ontwikkelbudget dat in 2019 nog niet benut was.

See you in 2020!