Voor zelfstandigen zijn trainingskosten een aftrekpost, voor veel werknemers is het een recht: het persoonlijk opleidingsbudget. De werkgever betaalt voor de training, dat is vastgelegd in de CAO. Een goede aanleiding om deze laatste weken van 2018 nog eens goed te kijken naar het nieuwe aanbod in SEM’s Online Academy, variërend van de basistraining Smart Event Management tot Event-Regie voor gevorderden.

Werkgevers en vakbonden hebben in het kader van de CAO’s afspraken gemaakt over ontwikkeling en opleiding van werknemers. Daar is geld voor beschikbaar, maar jaar-op-jaar blijkt dat 40% van deze budgetten niet benut worden. Van het geld dat wel uitgegeven wordt, gaat een kwart naar e-learning. Mensen kiezen dan voor bijscholing in automatisering (20%), marketing (24%) of kwaliteitszorg (35%).

Zo’n bijscholing is een uitgelezen kans om je loopbaan een nieuwe wending te geven. Met een gedegen event-training kunnen professionals in voorlichting en marketing hun repertoire verbreden. Veel aandacht gaat naar online skills, naar SEO en social media. Maar de kunst van het ontmoeten en verbinden blijft ook in 2019 onontbeerlijk.

Maak in de laatst weken van dit jaar een keuze, geef die tijdig door aan de SEM Academy en je profiteert komend voorjaar van het trainingsbudget dat in 2018 nog niet benut was. Zo starten we in februari met de nieuwe online basistraining event-techniek en beginnen we halverwege januari al met advanced event-marketing. Voor de volledigheid: 2018 duurt tot-en-met maandag 31 december!