Privacy Statement SEM

 

SEM behandelt als verwerker van persoonsgegevens de persoonsgegevens van kandidaten met grote zorgvuldigheid en strikt vertrouwelijk, in lijn met de geldende regelgeving op het gebied van gegevensbescherming, in het bijzonder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). SEM verwerkt persoonsgegevens voor zover noodzakelijk voor de uitvoering van haar opdrachten voor SEM-On Demand. Op de website iamsem.nl en bij het afnemen van diensten en producten van SEM laat je (persoons)gegevens achter.

SEM vraagt alleen om de meest noodzakelijke gegevens. Je mailadres is nodig om je bijvoorbeeld een e-book of uitnodiging voor een online training te kunnen sturen; je voornaam wordt gebruikt om e-mails te personaliseren. Voor SEM-On Demand worden ook gegevens opgeslagen uit het cv, zoals naam-adres-woonplaats, geboortedatum, huidige en vorige functies en gespreksverslagen van interviews.

 

Persoonsgegevens

Welke persoonsgegevens SEM verwerkt, hangt af van de functies die je gebruikt op de website.

  • Voor het reageren op en delen van artikelen, aanvragen e-book, aanmelden voor SEM’s update: Voornaam en mailadres en eventueel persoonlijke informatie die je vrijwillig deelt in een reactie op een blogartikel, via het contactformulier of een ander formulier.
  • Voor het afnemen van producten/diensten: Voornaam, achternaam, mailadres, adresgegevens, bedrijfsnaam, btw-nummer, bankrekeningnummer en in geval van SEM-On Demand eventueel cv-gegevens.
  • Daarnaast worden ook technische gegevens zoals MAC-adres en zogeheten identifiersin cookies gegevens over jouw activiteiten op onze website verwerkt.

 

Doeleinden

  • SEM verwerkt deze gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden:
  • Zodat je gebruik kan maken van alle functies op de website
  • Om je te bellen of te mailen als dit nodig is om een dienst te kunnen leveren, of antwoord te geven op vragen
  • Om de kandidaat te informeren over en uit te nodigen voor evenementen of gesprekken met cliënten van SEM-On Demand
  • Om jou te informeren over wijzigingen van onze producten en diensten
  • Voor marketingdoeleinden, zoals is toegestaan volgens de wet (en elke mail bevat een uitschrijflink)
  • Om jouw gedrag op de website te analyseren en zo de website te optimaliseren
  • Om het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren

 

SEM is daarnaast gebonden aan wettelijke, administratieve verplichtingen en heeft bijv. bepaalde gegevens nodig voor de belasting. 

Websitebezoekers jonger dan 16 jaar

SEM heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Het is echter niet mogelijk om de leeftijd van bezoekers te controleren. Beschikt SEM ongewild over gegevens van jouw kind, neem dan contact op via hello@iamsem.nl om deze informatie te laten verwijderen.

 

Bewaartermijn

SEM bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk. Schrijf je je uit van de mailinglijst, dan blijven je gegevens nog max. 1 maand in het systeem staan. Websitedata zijn maximaal 24 maanden inzichtelijk, maar deze zijn niet naar jou te herleiden, omdat deze data geanonimiseerd worden opgeslagen. Voor de administratie geldt de wettelijke bewaartermijn van 7 jaar.

Persoonsgegevens delen met derden

SEM verkoopt jouw gegevens niet aan derden. Wel verstrekt het bedrijfsgegevens aan externe partijen als dat nodig is voor de levering van producten of diensten en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Voorbeeld: SEM maakt gebruik van een externe partij voor de afhandeling van betalingen, haar team handelt vragen van (potentiële) klanten af en je gegevens liggen opgeslagen in een e-mailmarketingsysteem.

Bij het verstrekken van jouw gegevens aan een externe partij legt SEM in een bewerkersovereenkomst vast dat jouw gegevens niet voor andere doeleneinden mogen worden gebruikt en worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn. Zo zorgt SEM voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens bij externe partijen.

NB: SEM stuurt je in een enkel geval een interessante aanbieding van een zorgvuldig uitgezochte externe partij. Zo’n e-mail is afkomstig van SEM; de externe aanbieder heeft geen toegang tot je gegevens.

 

Cookies en profilering

Een cookie is een klein informatiebestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. SEM gebruikt functionele, analytische en marketing cookies.

Door jouw gegevens – handmatig of met behulp van cookies – te combineren, kan SEM jou gerichtere content sturen en beter aansluiten bij jouw interesses, voorkennis en producten die je al hebt gekocht.

Bij jouw eerste bezoek aan iamsem.nl ben je geïnformeerd over de cookies die SEM gebruikt en heb je wel/niet toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies. Die toestemming is met een cookie opgeslagen, zodat je niet bij elk bezoek een cookiemelding krijgt.

 

Functionele of technische cookies

Functionele (technische) cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Ook de cookie die jouw cookie-toestemming opslaat, valt in deze categorie.

Analytische cookies

Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Zo ziet SEM hoe bezoekers de website gebruiken, wat populaire pagina’s zijn, en langs welk kanaal mensen op de website terechtkomen.

Google Analytics gebruikt voor de statistieken de IP-adressen van websitebezoekers. In theorie is het mogelijk om op basis van een volledig IP-adres meer informatie over iemand te achterhalen, ook al is dat niet toegestaan.

Toch maakt SEM voor de zekerheid gebruik van IP-masking. Google verwijdert de laatste cijfers van IP-adressen voordat deze worden gebruikt en opgeslagen. De gegevens komen dus niet terecht bij Google.

Marketing of tracking cookies

Marketing cookies, ook wel tracking cookies genoemd, houden jouw surfgedrag bij zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

 

Social media

De Facebook-pixel houdt bij welke Facebook-bezoekers iamsem.nl bezoeken. Op basis daarvan is het o.a. mogelijk advertenties te maken, specifiek voor de mensen die een bepaalde pagina hebben bezocht.

Je kan eenvoudig berichten van iamsem.nl delen. Social share buttons werken met cookies. SEM heeft geen inzage in de gegevens die social media verzamelen. Wil je weten hoe zij omgaan met gegevens, bekijk de privacy policy van Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+Instagram.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Ontvang je de nieuwsbrief, dan kan je je altijd met één klik uitschrijven. Mocht je je gegevens willen wijzigen of je tussendoor afmelden, stuur dan een email naar hello@iamsem.nl.

Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kan je niet laten verwijderen.

Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar hello@iamsem.nl.

 

Beveiliging

Met up-to-date beveiligingsmaatregelen beperkt SEM de kans op misbruik van je gegevens. Denk aan verlies van je gegevens (datalek) en ongevraagde wijzigingen. Alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot de gegevens. Deze toegang is goed afgeschermd.

De website heeft een SSL-certificaat, herkenbaar aan het groene slotje in de adresbalk: gegevens die je verstrekt, worden via een versleutelde verbinding verzonden.

 

Heb je een klacht?

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via hello@iamsem.nl. Dat geldt ook bij vragen of klachten rond de verwerking van jouw persoonsgegevens door SEM.

Mochten we er samen niet uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens