Graag zetten wij onze SEM Sigrid deze editie in the spotlight. Deze kanjer neemt je mee in haar loopbaan, bemiddelingstraject en vertelt je natuurlijk meer over de geweldige freelanceopdracht die ze via SEM bij Epicenter Amsterdam vervult.

Hi, ik ben Sigrid en via SEM werkzaam als Event & Community Manager in Epicenter Amsterdam. Begin maart kwam ik SEM tegen tijdens een zoektocht naar agencies. Ik was gelijk zo enthousiast, wat een super initiatief en wat een fijne energie!

Twee weken later reageerde ik op een fulltime freelance opdracht via SEMmunity, als uitvoerend event manager van kleine en grote events. Diezelfde week mocht ik op gesprek komen bij Ester en daarna bij de opdrachtgever. Aan het einde van de week had ik een te gekke freelance opdracht voor 3 maanden in the pocket. Zo snel kan het gaan! Super als er snel geschakeld wordt. Nu doe ik dagelijks waar ik lang naartoe gewerkt heb. Hoe gaaf is dat!

Sinds tien jaar bezoek ik regelmatig evenementen, festivals en conferenties. Door mijn nieuwsgierigheid naar de productie kwam ik steeds vaker in aanraking met de teams achter de schermen. Mijn netwerk groeide en binnen no-time stond ik ieder weekend op een evenement, soms zelfs meerdere keren per weekend. Om vervolgens op maandag weer als juf van 30 kleuters voor de klas te staan. Een groot contrast, ik leefde in twee werelden.

Steeds vaker deed ik wat ‘sideprojects’. De uitvoering van de Circus of Life hosting op Mysteryland, het managen van artiesten tours, programma coördinatie op conferenties, artist handling en het advancen van shows bijvoorbeeld. Een omgeving waarin ik bruis van energie, daar wilde ik mijn werk van maken!

Ik hakte de knoop door. Ik diende mijn ontslag in en ging op zoek naar mijn drijfveren, passie en kwaliteiten. Uitkomst van deze exercitie? Verantwoordelijk zijn voor evenementen vanaf concept tot productie, dat wilde ik dagelijks doen. Ik schreef mij in als ZZP’er en daar was de start van een nieuw avontuur!

Als SEM ben ik nu werkzaam bij Epicenter, het digitale innovatie huis in Amsterdam. Iedere dag organiseer ik events, masterclasses of conferenties voor onze community, of externe partijen. Daarnaast heb ik de vrijheid om zelf creatief mee te denken over de invulling van het community programma voor onze members. Zoals Digital Safari’s, waarbij de nieuwste innovaties en technieken uitgeprobeerd kunnen worden, Though Leader Sessies en Match Making events.

Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van onze Grand Opening op 5 september a.s. We zijn al ruim een jaar open, maar nog niet ‘officieel’. Ik ben inmiddels al in Noorwegen geweest om bij de opening van Epicenter Oslo inspiratie op te doen. In augustus zal ik Epicenter Stockholm nog bezoeken, zij helpen mij met de productie van het event. Heel bijzonder om op deze manier te werken, kennis te delen en ideeën op te doen. Ik kan niet wachten om de magic te laten zien die we creëren in Epicenter!

Wat begon als hobby is nu dagelijks mijn werk. Dank je wel SEM – voor zo’n mooie kans! Dank je wel Ester voor het persoonlijke contact, je begeleiding tijdens dit hele traject en je energie.