Smart event marketing bij Rituals.

Hoe word je de talk-of-town in Stockholm, Zürich en Madrid? Rituals nodigde 32 gezaghebbende Europese fashion- en beauty-bloggers uit naar Nederland voor een van zijn eerste Slow Down Sessions. Een zogenaamd influencers meetup. Een brand activation event. Verwen de bloggers en voor je het weet wordt er over je gepraat in Polen, Zweden en de Verenigde Staten.

Rituals vloog de bloggers naar Amsterdam. Bracht ze onder in een luxe hotel. Onthaalde ze ‘s avonds op een etentje bij The Avocado Show. Voorzag ze van een paar cocktails met hulp van Bols. Vulde een dag met bezoekjes, presentaties, workshops, belevenissen en vooral veel photo-opportunities. Bovendien had Rituals zelf ook een paar fotografen opgetrommeld, voor het geval dat alle gemaakte selfies niet geslaagd waren. Uiteraard werden de bloggers uitgebreid gefeteerd op samples in de hotelkamer, sport-tenues in Rituals-style en diverse goodiebags.

Brand Activation

De Slow Down Sessions zijn een eventmatige campagne die bij vestigingen van Rituals lokaal vertaald en herhaald wordt. Zoals hier in Kingston bij Londen. Het thema leent zich bovendien voor joint-promotions, bijvoorbeeld deze met het Oostenrijkse modeblad Wienerin.

Kijk naar deze brand activation met het vakkundig oog van de smart event marketer en we zien een inspirerend en veelzijdig event, de slimme inzet van fotografen (behandel je doelgroep als celebs) en mooie sponsorkansen voor merken die meeliften in de slipstream zoals Bols. Zelfs de stad Amsterdam profiteert mee – zouden de city marketers ook meebetalen?

Rituals nodigde de bloggers ook uit in zijn Amsterdamse salon Urban Spa. De volgende winkelketen staat al in de startblokken!