Vorig jaar schreven we over The Next Web Conference: “Wow Boris, what is next?” Dit jaar begon met het nieuws dat de Financial Times een meerderheidsbelang had genomen in TNW. Gevolg is dat het programma van TNW Conference uitgebreid werd en dat er een kapitaalkrachtige doelgroep bij kwam.

Dat resulteerde in een groter opgezette geek-kermis, zoals we het tweedaagse festival eerder noemden. Toen bij de Westergasfabriek, dit jaar op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Met plek voor 17.500 bezoekers. En sponsors zoals Porsche, de Politie en Lush. Ik had nog zo gezegd: geen badbommetjes!

Live Streams

Er waren een aantal live-streams dit jaar, waar ook nu nog interessante presentaties te zien zijn. Elke stream is simpel: een camera staat de hele dag gericht op een podium. Je moet als kijker zelf even uitzoeken wanneer jouw spreker aan de beurt is.

Op het groeipodium bijvoorbeeld (Venue 1) op 1:28 twee Nederlandse startups die praten over Unicorns in Europe, namelijk Ravi Vora – CEO van Catawiki – en Daniel Gebler – CTO van Picnic.

Op 2:58 zien we Chris Hall opduiken, de oprichter van Bynder, een Nederlandse startup die sinds 2008 aan digital asset management doet in het domein van marketing. Ruim tien jaar later is het bedrijf tussen de 100 miljoen en 1 miljard euro waard – Hall laat zich niet verleiden tot een harde uitspraak. Maar hij vertelt wel hoe het is om een bedrijf te runnen dat elk jaar zijn omzet verdubbelt. Vergissingen horen daarbij. “My job is fixing mistakes!” Bynder heeft inmiddels ook zijn eigen event: OnBrand dat dit jaar plaatsvindt op 10 oktober in SugarCity bij Amsterdam.

Vijftien podia

Er waren vijftien podia en event-locaties op TNW Conference, en alle sprekers zijn terug te vinden in het programma. Opvallend is dat enkele sponsors hun eigen plek hadden met een eigen programma dat ingebed was in het festival. Zo was er een aparte ABN AMRO Dome waar een sponsored sub-event plaatsvond met thema’s zoals Open Banking en The Future of Payments. Als idee is het geen slechte: hey guys, can we join-in?

Dat was ook voor de Financial Times zo geregeld. Stage 7 was in de aparte Financial Times Dome. De live-stream van dit podium vind je hier. Interessant voor event-organizers: je kan wel een extra podium opbouwen voor sponsors en mede-eigenaren, maar hoe houd je de content dan nog interessant voor je bezoekers? Hoe voorkom je dat je event een plaform wordt voor sales-speak? Bij FT werd het programma mee samengesteld door news editors van de redactie die als curator en moderator optraden.

 

Al met al een mooi spektakel hier in Nederland. We zijn benieuwd wat volgend jaar zal brengen.