Voor een smart event manager kan het geen kwaad om special skills op je CV te hebben. Wie bijvoorbeeld ervaring heeft als apothekersassistent, is extra interessant voor opdrachtgevers in pharma of de medische wereld. Een achtergrond in de verkoop van mode geeft een voorsprong bij fashion events.

Een bijzondere skill-set is ervaring met video en social media. Vloggers, youtubers en (voormalige) influencers die snappen hoe video online inzetbaar is en hoe je webcasts kan omringen met activiteiten in social media zijn hun gewicht in goud waard. Niet om zelf in beeld te komen uiteraard, maar om bedrijven en instellingen te helpen bij het produceren van online events.

Webinars, online interviews, product launches, talkshows, panel discussions, keynotes, behind-the-scenes, case stories, product launches, newsdesks: er zijn talloze online formats die voor zakelijke opdrachtgevers inzetbaar zijn, nu real-live podium-evenementen geen doorgang vinden.

Vandaar dat wij ruimte zien voor Virtual Event Managers, oftewel Smart Event Managers met video-production skills. Opdrachtgevers hebben plek voor professionals die een brug kunnen slaan tussen de organisatie van online events en ondersteunende activiteiten op social media voor, tijdens en na. Maar ook bureaus hebben behoefte aan deze bijzondere skills.

Herken jij (V/M) jezelf in de omschrijving van zo’n Virtual Event Manager? Of wil jij je skill-set aanvullen om een VEM Fatale te worden? Laat ons weten waarom deze rol jou aanspreekt, dan kijken wij wat SEM voor je kan doen.